Hvordan få forbrukslån

Forbrukslån er folkefavoritten og det er mange grunner til det. Forbrukslån kan gi deg en frihet og få drømmer til å gå i oppfyllelse her og nå, noe vi gjerne jager etter i en travel hverdag. Det er lett å søke forbrukslån, når alle papirene er i orden, og du kan få mange gode tilbud hvis du gjør litt forarbeid.

 

Hva du kan bruke forbrukslån til

Du kan bruke forbrukslån til hva du vil. Akkurat denne egenskapen er det mange som benytter seg av og synes er et stort pluss med forbrukslån. Du vil neppe få noen spørsmål om hva du tenker å bruke lånet på, fordi det er ikke relevant for utlånsselskapet, siden forbrukslån er usikret. Et usikret lån betyr at det ikke er heftet noen verdi med lånet slik at utlånsselskapet ikke har pant i en eiendel.

Et eksempel på et sikret lån, er hvis du kjøper en bil med finansiering. Da skal du typisk låne til hele eller deler av bilen, og banken har sikret lånet i bilen din. I praksis betyr dette, at bilen er i bankens eie inntil du har betalt ned på lånet i sin helhet. Dette er ulikt et forbrukslån. Hvis du benytter deg av forbrukslån til bil, uten at det er sikkerhet i bilen, vil du være eier av bilen fra første stund.

Dette har mange fordeler og ulemper. Den klare fordelen er at du eier gjenstanden du kjøper, men ulempen kan være at du får en høyere rente på lånet, siden utlåner har en større risiko forbundet med å låne deg penger.

Forbrukslån er folkefavoritten

Flere og flere benytter seg av muligheten til å ta opp et forbrukslån. Det er blitt veldig populært blant nordmenn å låne penger usikret, noe som mange finansieringsselskaper tar på alvor. Dette betyr flere ting for deg. Det er kommet en del krav til finansieringsselskapene om ansvarlig utlån, men det betyr også mer konkurranse om kundene. En større konkurranse innebærer kun fordeler for deg som forbruker og du får flere muligheter til å velge mellom mange gode tilbud. Det innebærer også at selskapene ofte presser ned rentene for å kapre deg som kunde.

Noen låner mer enn de klarer å betale og det blir mer synlig jo mer populært det er med forbrukslån. Gjør deg kjent med betingelser og ulike tilbud før du låner slik at du er forberedt på det verste. Lån kun penger du har råd til å betale tilbake og vurder en refinansiering av forbrukslån og kredittkort hvis det begynner å hope seg opp regninger. Dette er spesielt aktuelt hvis du har flere lån utestående.

 

 

 

Hva skal du se etter når du søker forbrukslån

Se alltid etter de beste vilkårene. Du kan spare mange penger på små beløp og spesielt på rentene. Den effektive renten som blir opplyst, er en god pekepinn på hvor mye lånet koster deg i månedlige kostnader. Den effektive renten blir alltid opplyst og den viser deg hvor mye i nominelle renter og andre omkostninger du skal betale på lånet.

Er ikke den effektive renten opplyst, kan du kontakte utlånsselskapet direkte for å få denne informasjonen. Grunnen til at det er viktig du vet hvor mye den effektive renten er på, er fordi det er her du enkelt kan spare penger på å velge det lånet som gir deg de mest gunstige betingelsene.

Fradrag på renter

Du får fradrag på renter du har betalt igjennom året. Dette er noe mange overser når de ser på renter når de skal låne. Hvert år får skatteetaten tilsendt et brev om dette fra utlånsselskapet og du får også dette brevet. I brevet står det hvor mye du har betalt i renter igjennom året til det aktuelle selskapet og du kan kryssjekke dette på skattemeldingen din, slik at du vet opplysningene er riktige.

Hvor mye du betaler i renter er avhengig av hvor mye penger du låner, men alle renter bør føres på skattemeldingen så du får de fradragene du har rettmessig krav på.

Krav til deg som søker

Det er ulike krav til deg som skal søke forbrukslån og dette variere veldig fra selskap til selskap. KapitalKassen er blandt de beste. Det er mange forhold som spiller inn og du får opplyst dette før du sender inn søknaden. Det er en betingelse fra utlånsselskapet at du oppfyller de betingelser og krav som blir stilt til deg, for at de skal godkjenne lånesøknaden din.

Er du i tvil om hvilke krav det er til deg som søker lån, kan du enkelt kontakte de ulike selskapene eller besøke nettsiden deres. Der får du, som regel opplyst all relevant informasjon rundt krav til søker og betingelser for utlån.

Hvordan søke lån

Det er en enkel sak å sende ut søknad om lån. Du skal somregel bare ha BankID klar så blir du veiledet gjennom prosessen. Det er noen opplysninger du skall fylle ut, som omhandler dine personlige forhold og din økonomi. Utlånsselskapet trenger denne informasjonen slik at de kan vurdere hvor mye du kan låne og hvor høy rente du skal få på lånet.

Det er vanlig at det blir utført en kredittsjekk av deg hos et uavhengig selskap. Dette er helt vanlig prosedyre som ikke innebærer noen ekstra jobb fra din side. Det er en automatisert sjekk og du vil få et brev om hvilke opplysninger som er hentet inn. Besøk PengeKassen for raskt lån av penger.

Få pengene utbetalt i løpet av kort tid

Når du har sendt søknaden av gårde og all nødvendig dokumentasjon er mottatt, vil du få en vurdering av utlåner ganske raskt. Hvis du får godkjent lånesøknaden din kan du forvente at pengene kommer til kontoen din i løpet av kort tid. Hvor lang tid det tar før du får pengene utbetalt på konto varierer veldig, men de fleste utlånsselskapene bestreber å få utbetalt pengene på så kort tid som mulig.

De er fullt klar over at du antageligvis venter på pengene, men det er ikke bare utlånsselskapet som bestemmer når du får pengene utbetalt. Hvilke rutiner som gjelder fra bank til bank vil også spille inn, men du kan forvente at lånet blir utbetalt i løpet av få virkedager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − twelve =